Home » Nasza szkoła » Stołówka

Stołówka

stolowka

ZAPRASZAMY NA SMACZNE OBIADY W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 80 !

Gwarantujemy prawidłowo zbalansowane obiady pod względem odżywczym, smaczne i estetycznie podane!

Stosujemy się do przepisów HACCP oraz przestrzegamy zasady higieny, czystości i estetyki!

Nie używamy półproduktów i konserwantów!

CENA  ZESTAWU OBIADOWEGO

W ABONAMENCIE MIESIĘCZNYM

dla dzieci, młodzieży i dorosłych:

8,50 zł

NA ZAMÓWIENIE OFERUJEMY:

- PIEROGI

- KROKIETY

- GOŁĄBKI

- CIASTA DOMOWE

 ORGANIZUJEMY  IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWYCH, KOMUNIE, URODZINY DZIECKA  Z ANIMATOREM ZABAW.

 

ZAPRASZAMY SERDECZNIE DO SKORZYSTANIA

Z NASZEJ OFERTY!!!

 

KONTAKT:      URSZULA ŚCIUBA TEL.: 660 774 776

REGULAMIN

STOŁÓWKI SZKOLNEJ „DELICJA”

 

  1. Posiłki wydawane są od 12.00 do 13.00 i od 13.25 do 14.30. Uczniowie mogą zjeść obiad po uprzednim zapłaceniu u osoby przyjmującej wpłaty ustalonej kwoty za dany miesiąc.
  2. Istnieje możliwość zakupu obiadów dla osób z zewnątrz lub odbioru obiadów dla dzieci w menażkach od godziny 14.35 do 15.00.
  3. Wpłaty przyjmowane są od 1 do 5 każdego miesiąca.
    Z przyczyn niezależnych dni i godziny przyjmowania wpłat za obiady mogą ulegać zmianie.

                                   Poniedziałek:         7.45  –  9.00

                                        Środa:                   13.00         – 16.30

                                   Piątek :                   7.45           –  9.00

  1. Rezygnacja z obiadu w danym dniu wymaga zgłoszenia tego faktu  w stołówce szkolnej lub telefonicznie
    pod numerem   660774776    do   godz. 8.00.
  1. Całkowita rezygnacja z obiadów łączy się z koniecznością zgłoszenia tego faktu w stołówce szkolnej przynajmniej tydzień wcześniej.
  2. Szkoła umożliwia korzystanie uczniom, nauczycielom i osobom  z zewnątrz z dwudaniowych obiadów przez cały miesiąc.
  3. Obowiązkiem korzystających ze stołówki jest:

a)     przestrzeganie Regulaminu stołówki;

b)    zmienianie obuwia i pozostawianie okrycia wierzchniego   w szatni przed wejściem do stołówki;

c)     przestrzeganie podstawowych zasad higieny przed i w czasie spożywania posiłków;

d)    odbieranie posiłków w wyznaczonym okienku w kuchni   i odnoszenie brudnych naczyń w wyznaczone miejsce;

e)     zachowanie porządku i spokoju na terenie jadalni.

4. Stołujący mają prawo:

a)     otrzymywania przygotowanych posiłków zgodnie z zasadami  i normami racjonalnego żywienia;

b)    uprzejmego traktowania;

c)     zgłaszania uwag na temat funkcjonowania stołówki

d)    odliczania kosztów obiadów w następnym miesiącu rozliczeniowym, po dotrzymaniu warunków zawartych w pkt. 4 niniejszego Regulaminu. Firma nie wystawia zwrotów pieniężnych w przypadku całkowitej rezygnacji z abonamentu obiadowego.

Przykładowy  jadłospis

PoniedziałekZupa kapuśniak;
Racuchy z serem białym;
Kompot wieloowocowy;
WtorekZupa koperkowa z ryżem;
Bitki drobiowe, ziemniaki,
sałata zielona ze śmietaną;
Kompot wieloowocowy.
ŚrodaZupa jarzynowa;
Gołąbki z kaszą jęczmienną w sosie pomidorowym;
Kompot wieloowocowy, owoc sezonowy.
CzwartekZupa pomidorowa z zacierką;
Schab pieczony , ziemniaki, surówka z selera,
orzechów z jogurtem naturalnym;
Kompot wieloowocowy.
PiątekZupa grysikowa,
Ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki,
surówka z czerwonej kapusty;
Kompot wieloowocowy.